Sinds begin van het jaar 2018 mag ik mezelf voorzitter noemen van de stichting Creative Nepal. Douwe Soeting heeft dit initiatief opgestart vanuit Nepal en heeft mij gevraagd om vanuit Nederland al het regelwerk uit te voeren.

De belangrijkste doelen van onze stichting zijn de volgende:

Khagendra New Life Home, een huis voor mensen met een beperking. We hebben diverse project al uitgevoerd zoals het opknappen van de binnenplaats en een verbeterde weg daar naar toe (zie foto). Ook hebben we diverse bewoners gesponsord om te kunnen verblijven in het huis. Het grootste project waar we nu mee bezig zijn is het Sanitair wat sterk verbeterd moet worden. Hiervoor is alle hulp welkom. Door het bericht te delen, of beter nog doneren via onze site www.creativenepal.nl, of rechtstreeks naar onze rekening overmaken zo geweldig zijn.

Het andere project is Local Woman’s Handicrafts. Een groep vrouwen die andere vrouwen leert sterker in het leven te staan.
Veel vrouwen in Nepal worden nog steeds als minder beschouwd dan mannen en tijdens de menstruatie worden ze in sommige delen van Nepal nog steeds in kleine hokjes verbannen aangezien ze dan als onrein worden gezien. LWH gaat naar scholen om aldaar de kinderen uitleg te geven over hygiëne en delen tijdens deze uitleg sanitaire kits uit die ze ook zelf hebben gemaakt.
Daarnaast leiden deze vrouwen andere vrouwen op om zelf eventueel een eigen bedrijf te starten.

Om meer te lezen over onze initiatieven kan je onze website bezoeken: Creative Nepal
Vanaf de website zijn mogelijkheden om te doneren.

Om de kosten van onze stichting (de website en onderhoud daarvan, het verblijf van de vrijwilligers in Nepal etc) hebben we reclame op de website van Creative Nepal, van Bol.com en CoolBlue. Mocht je een keer iets via één van deze winkels willen kopen, klik dan via onze site op de banner. Op deze manier krijgen wij een kleine bijdrage (als koper betaal je niet meer) waarmee we onze kosten kunnen dekken.

Mocht je vragen hebben over deze stichting, of heb je ideeën, verbeteringen of wil je helpen? Neem dan contact met ons op of plaatst het in de comments hieronder.

Alvast bedankt voor het lezen

Namaste

Joost en Douwe.

Pin It on Pinterest