Reis naar Nepal – Dag Zes

door | mrt 6, 2019 | Fotografie, Nieuws

Kanotocht en Jeep Safari

Voor de kanotocht moesten we wat vroeger opstaan vandaag. Om 8.00 uur werden we opgehaald om naar de plek te gaan waar de kano’s vertekken. Het waren wiebelige bootjes, waarin ik niet echt een held ben.. Maar moed wordt beloond en we hebben aardig wat mooie vogels gezien en veel alligators en krokodillen.

Toen we aankwamen op de kano aanlegplek, liepen we nog een stuk door het woud tot we aankwamen bij een olifantenopvoedkamp kwamen. Hier konden we de olifanten bewonderen. Allebei hadden we een dubbel gevoel daaraan. Ze waren allemaal met een ketting aan de poot vast gemaakt waarbij ze maar een kleine bewegingsvrijheid hebben.

Na een pauze en lunch was het tijd voor de JeepSafari. Hiervoor moesten we weer het water oversteken op een kano.. (weer in de stress).

Douwe en ik zaten voorin, dus konden alles goed zien. Vrij snel al hadden we Makaken gespot en later een grijze langoeren. Her en der was het riet / gras verbrand en de gids vertelde dat ze dat doen voor vers riet voor de olifanten en neushoorns. Later zagen we ook de branden.

Verstopt in de bosjes zagen we nog gevlekte herten. Na een behoorlijke rit kwamen we bij een krokodil breeding farm waar ontzettend veel krokodillen / alligators waren. Na een half uur gingen we verder. Na verloop van tijd kwamen we moeder en baby (4 jaar) Neushoorn tegen.

Helaas geen tijger of panter gezien, maar wel goed genoten van het woud.

Kanotocht

Jeep Safari

Pin It on Pinterest