Reis naar Nepal – Dag vier

door | mrt 4, 2019 | Fotografie, Goed doel, Nieuws

Change of plans

We zouden vandaag naar Khagendra gaan, maar toen we daar arriveerde was één van de bewoners net een uur eerder overleden. Dit gaat gepaard met een heel ritueel en vandaag nog wordt ze dan opgehaald door haar familie voor een rituele verbranding.

Nadat ik een foto had gemaakt, werd mij gevraagd door Krishna om maar geen foto’s te nemen. Maar die ene foto wil ik dan toch wel even delen. Onder het oranje lakentje ligt de overleden bewoonster.

Helaas gebeurt dit iets te regelmatig doordat sommigen gewoonweg niet de verzorging krijgen die ze nodig hebben. Soms krijgen bewoners te weinig te eten en sommige krijgen weer te veel.

Aan medici in dit huis is duidelijk een tekort.

Bezoek aan de grootste Stupa in Nepal: Bouddhanath

We zijn uiteindelijk maar een half uurtje gebleven bij Khagendra en zijn een stukje teruggelopen waar de grote Stupa (Bouddhanath) staat.
Een zeer imposant gebouw waar je minimaal drie keer omheen gelopen moet hebben met de klok mee.

Hiervan heb ik meerdere foto’s gemaakt, maar ook tijdens het stukje lopen ernaar toe heb ik foto’s gemaakt van de wegen en drukte van het verkeer. Het verkeer gaat hier dwars door elkaar zonder enig structuur. Zelfs als er een politie man het verkeer aan het regelen is gaat het nog door elkaar.
Tijdens de taxi rit vanaf de Stupa naar ons appartement heb ik dit gefilmd om een indruk te krijgen.

Filmpje 1

Filmpje 2

Morgen gaan we naar Chitwan. 7.00 uur in de ochtend vertrekken en een trip in bus van 7 uur lang.
Maar aldaar wacht ons een lekker zwemband en warm water wanneer je zelf wilt.. Jeeej.

Pin It on Pinterest