Reis naar Nepal – Dag tien

door | mrt 10, 2019 | Fotografie, Goed doel, Nieuws

Armbandjes laten maken bij Khagendra

Bij Khagendra laten we de bewoners af en toe armbandjes maken als soort van bezigheidtherapie. Hiervoor krijgen de bewoners per gemaakte armband een leuke bijdrage. Hierbij is het ook leuk dat één persoon verantwoordelijk is voor het geld beheer en de overall picture, Één persoon houd bij welke bewoner hoeveel armbandjes heeft gemaakt. En dan is er nog een voorman, degene die in de gaten moet houden of de armbanden wel op de juiste manier gemaakt worden. Hierdoor krijgen ze ook wat verantwoordelijkheidsgevoel.

Rond 11.00 uur kwamen de locale studenten en de hielpen een handje mee. Zij komen elke dag als een soort van sociale bezigheid om ook een gezellig samenzijn met de bewoners te hebben.

De bewoners die de kralen hebben gemaakt zijn Rakesh, Tek, Relay, Tej en Sabitra.

Andere foto’s van bewoners.

Omdat ik nog wat bewoners op de foto wilde zetten heb ik nog een ronde gedaan en dan in bijzondere de afdeling waar de verstandelijk gehandicapten zitten. Drie bewoners zaten met hun broek op de heupen, puur en alleen maar omdat er nog geen tijd was om ze te helpen. Mensonterend eigenlijk, maar met te weinig personeel moet je roeien met de riemen die je hebt. Toch waren er weer enkele bewoners die aan het lachen waren. Alleen de laatste drie foto’s zijn van bewoners die wel op de binnenplaats komen en wat zelfstandiger zijn.

Local Women’s Handicrafts winkel

Nadat de armbandjes klaar waren zijn we teruggekeerd naar het gebied Thamel (waar ons appartement zit) om naar de winkel van Local Women’s Handicrafts te gaan en daar wat foto’s van de maken die we konden gebruiken. Ook Nasreen was er nu. Zij zit veel in het buitenland om speeches te houden en mocht lange tijd het land niet in omdat ze als drieging wordt gezien in Nepal. Het was heel leuk om haar te zien en om haar verhalen aan te horen. Zij en haar zus Saheen weten volgens mij half niet hoe veel zij betekenen voor de vrouwen van Nepal, ook al is het met kleine stappen.
Morgen probeer ik nog foto’s van de winkel te maken van het straatkant en het deel die beneden zit en wil proberen om een foto te maken van de twee zussen voor de winkel.

error: Alert: Content is protected !!

Pin It on Pinterest