Reis naar Nepal – Dag elf

door | mrt 11, 2019 | Fotografie, Goed doel, Nieuws

Armbandjes laten maken bij Khagendra deel 2

Omdat we nog niet voldoende armbandjes hadden zijn we nog een keer naar Khagendra gegaan om wat extra te laten maken.

Dit duurde weer iets langer dan we eerst hadden verwacht, maar was wel weer gezellig. Ik heb hier verder geen foto’s meer van gemaakt. We van de naastgelegen BIA (Bodhisattvas In Action). Dit is een soort van sociale werkplaats voor mensen met een beperking opgericht door Boeddhisten. Er zijn verschillende vormen van creaties. Zo worden er schilderijen gemaakt, tapijten, borduursels van stukjes stof, weefsels, rieten zitjes (typische Nepalees), houtsnijwerken en nog meer kunstwerken.

Na de rondleiding zijn we met voldoende armbandjes teruggekeerd naar Thamel en zijn nog naar Local Women’s Handicrafts winkel gegaan om foto’s te maken van de begane grond van de winkel en een foto van de twee zussen voor de winkel.

Toen de foto genomen was kwam Chandari terug van school. Namens de stichting wilde haar vanwege haar goede prestatie van de klimwedstrijd nieuwe sportkleding geven. We zijn daarom met haar langs de winkels gegaan op zoek naar een legging en een sport shirt. Ze was heel blij met haar nieuwe kleding. 

Hierna gingen we de armbandjes uitzoeken en kwamen we erachter dat we toch een deel vergeten waren om mee te nemen. Gelukkig was een andere supporter van Krishna (Michael)nog bij Khagendra. Hij zou de resterende armbanden meenemen en we zouden bij een restaurant ontmoeten. Ook leuk om hem gezien te hebben, want hij doet heel veel goeds in Zuid-oost Azie.

Morgen gaan we de toerist uithangen..

Nog wat foto’s

Nog een foto van de voorkant van de winkel van Local Women’s Handicrafts met Saheen en Nasreen voor de winkel. Rond 18.00 uur ging de zon onder en heb ik vanaf het dag nog wat leuke foto’s gemaakt.

Pin It on Pinterest