Reis naar Nepal – Dag drie

door | mrt 4, 2019 | Fotografie, Goed doel, Nieuws

Local Women’s Handicrafts werkplaats en Learning Centre

 

Vandaag hebben Douwe en ik samen met Saheen de taxi genomen naar de werkplaats waar alle producten van Local Women’s Handicrafts worden gemaakt.

Om efficiënt te zijn wilde Saheen wat spullen mee in de taxi die voor de werkplaats bedoelt zijn.. Dat betekende dus een volgepakte taxi waar ook wij nog in moesten met onze lange lijven (en ook weer over hobbelweggetjes).. Bij de werkplaats aangekomen kregen we een Tika (een rode streep op je voorhoofd).

Daarna kregen we een rondleiding van Saheen langs alle onderdelen en alle vrouwen ontmoet die er momenteel werken. We zagen hoe de tafellopers worden gemaakt, tassen, vlaggetjes en natuurlijk de Sanitaire pakketten.

In een andere ruimte worden de producten op kwaliteit gecontroleerd, weer een andere ruimte waar de mallen hangen met alle afmetingen en dergelijke. Saheen gaf daarna nog een demonstratie hoe ze patronen maakt op de producten, wat echt een kunst apart is!

Na de rondleiding heb ik weer de tijd genomen om veel foto’s te maken die we kunnen gebruiken voor de website, flyers, kaartjes, en andere promotiemateriaal.

Op steenworp afstand ligt nog de locatie waar ze de weefgetouwen hebben en waar ze de oude stoffen omzetten tot stroken. Saheen zelf had nog nooit geweven en wilde ook wel één keer proberen de weefmachine te gebruiken. Dit ging goed fout, waar de andere dames hartelijk om konden lachen.

Nadat we alles gezien hadden en voldoende foto’s waren genomen, gingen we weer terug met de taxi. Echter dit keer kwam de taxi niet terug omhoog, omdat we met zn vieren gewoon te zwaar waren. De terugweg was voor mij nog eens spannender, aangezien ik links zat en de taxi wel heel dicht langs de afgrond reed om kuilen te ontwijken (In Nepal rijden ze aan de linkerkant van de weg).

 

Morgen zal ik proberen een verslag uitbrengen over het tweede bezoek aan Khagendra en het toeristische uitstapje naar de Stupa. We gaan morgen echter wel heel vroeg vertrekken naar Chitwan, dus misschien komt dat bericht wat later. Ook wil de WiFi hier nog al eens haperen.

Foto’s van het eerste gebouw

Foto’s van het tweede gebouw

error: Alert: Content is protected !!

Pin It on Pinterest