Op mijn verjaardag 27 juli zou er een bloedmaan aan de hemel gaan verschijnen. Dit verschijnsel komt doordat de aarde tussen de maan en zon komt te staan en door de afbuiging van de zonnestralen door de atmosfeer van de aarde kleur de maan tijdelijk rood.

Ook zou op ongeveer dezelfde baan Mars te zien zijn als een klein licht puntje aan de hemel (net iets lichter dan een ster).

Dus ik ben op pad gegaan in het park Hoekpolder in de hoop een mooie foto te kunnen maken van de bloedmaan in een natuuromgeving of misschien met de Schaapweimolen op de voorgrond.

Zolang de maan nog niet opkwam heb ik “uit verveling” wat foto’s gemaakt van wat paarden in de wei, mooie luchten door de zonsondergang. Ook raakte ik in gesprek met enkele medefotografen die dezelfde plannen hadden. Het leuke is dat je dan met elkaar een beetje aan het keuvelen bent over van alles wat met fotografie te maken heeft en “wat gebruik jij voor lens” “welke instellingen ga jij gebruiken”, zonder elkaars naam te vragen of waar je vandaan komt aangezien je dit gewoonweg vergeet te vragen.

Na lang wachten werd het duidelijk dat de bewolking te dik was en niet meer zou wijken voordat de bloedmaan te zien zou zijn.

Daarom heb ik later op de avond vanuit de tuin alsnog een paar foto’s gemaakt van de maan. Helaas geen bloedmaan, maar toch een maan.

Nu wachten tot 2019 voor de volgende maansverduistering en 2022 voor een volgende bloedmaan zoals het 27 juli had moeten zijn.

Pin It on Pinterest