Fotodag op het Landschaftspark Duisburg-Nord

Twee keer eerder was deze trip al uitgesteld door weersomstandigheden, maar nu ging het toch eindelijk door. Fotograferen van het industrieterrein Landschafspark in Duisburg-Nord.

De trip was georganiseerd door Dies Groot waarbij de opbrengst van de trip naar de Stichting Fotografie Tegen Armoede.

Samen met Nick van Jaarsveld en zijn ouders zijn we vanuit Woerden naar Duisburg gereden. Overdag konden we de grootste hoogoven beklimmen naar boven om onderweg foto’s te schieten. Super mooie uitzichten en detail onderdelen kwamen langs. Dit echter wel met knikkende knietjes, want zo’n held ben ik niet meer. Zo hoog en dunne metalen platen waar je overheen moet lopen is niet voor mij weggelegd..

 

Hieronder wat foto’s die overdag door mij genomen zijn:

Na een heerlijk avondmaal was het tijd om de statieven te voorschijn te halen om over te gaan op de avond fotografie. In de avond gaan op het park mooi gekleurde lichten aan die de metalen buizen mooi verlichten.

Allereerst werden er nog tips en trucs gegeven door Dies, waarna we allemaal op pad gingen in het donker.

Met een klein handlampje ging ik eerst weer de hoogoven op (nu niet meer tot bovenaan). Goed opletten waar je loopt en ondertussen je fotografie ogen openhouden voor elke mooie gelegenheid. Met opnames van 4 tot 30 seconden moet je wel wat geduld opbrengen en ondertussen niet schrikken van andere fotograven of kids. De Duits jeugd heeft geen angsten en spelen in het donker verstoppertje, zijn aan het klauteren en gevaarlijk aan het doen, of stiekem aan het zoenen..

Nadat ik de hoogte zat was, verder doorgelopen op het terrein. Op een gegeven moment was ik zo goed als alleen. De camera zat vast aan het statief en had ik onder mijn arm. Doordat het lampje erop scheen kwam er een schaduw op de grond. En jahoor. Ik schrok me te pletter (van mijn eigen schaduw). Angsthaas..

Na anderhalf uur waren we het wel een beetje zat (en we waren moe) en was het tijd om terug te keren naar Nederland.

Het was een leuke geslaagde foto dag. Hieronder nog de avond foto’s:

Pin It on Pinterest